Admin

Proveu l’aplicació d’estimació del creixement dels animals

Dins del projecte “Utilització de sensors per mesurar el consum de pinso i l’aigua en granges d’engreix de porcs” finançat a través de l’Operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020 hem desenvolupat una aplicació per estimar la distribució de pesos d’un lot d’engreix a partir de les dades recollides pel sensor en la/les sitges que alimenten aquest lot.

Si disposeu de sitges sensoritzades us animem a que contacteu amb nosaltres per provar l’aplicació. Aquesta és una aplicació totalment gratuïta que està hostatjada als servidors de la Universitat de Lleida. La informació que en podeu treure és:

  • una estimació del consum i del creixement setmanal del lot
  • detecció de patrons anòmals
  • planificació dels animals a enviar a l’escorxador

Us animem a contactar-nos!!! adela.pages@udl.cat

Jornada tècnica – Sensors en sitges de pinso

El 18 de setembre passat vam realitzar una jornada tècnica dins del marc del Pla Anual de Transferència de Tecnologia. En la jornada, titulada Avantatges de la utilització de sensors en sitges de pinso, vam presentar diversos aspectes sobre sensors en sitges de pinso.

Podeu veure els documents de les ponències i la seua presentació:

Podeu veure el vídeo sencer de la jornada a la web de RuralCat

Inici

Descripció del projecte

L’Agricultura 4.0 es caracteritza per la sensorització de les activitats agropecuàries i actualment existeixen molts i variats sensors disponibles per a l’agricultura en general i per a la producció porcina en particular.

Les explotacions podríen adoptar aquesta tecnologia però es troben amb la dificultat de que no existeixen eines informàtiques que integrin els sistemes de gestió de les explotacions amb les dades d’aquests sensors limitant així el potencial d’adopció d’aquestes solucions.

En aquesta proposta es pretén demostrar la utilitat d’una sensorització de baix nivell entesa com una sensorització “no massiva” o “intensiva” que potser beneficiosa si s’integra correctament en el sistema de gestió de les granges. En concret, en aquesta acció demostrativa s’utilitzaran sensors per a sitges de pinso i pel consum d’aigua en granges d’engreix de porcs. Aquestes dades s’utilitzaran per mesurar el consum de pinso i d’aigua en granja. D’aquesta forma es pot estimar millor el consum dels animals i així deduir el creixement dels animals i el seu pes esperat en el conjunt de la granja o nau segons el disseny de la granja. Aquestes dades es poden integrar amb el sistema de gestió de la granja i així tenir una estimació aproximada de l’índex de conversió, guany mig diari i dies que resten fins a l’enviament a l’escorxador.

Aquesta activitat ha estat finançada a través de l’operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020

Pla del treball

Tasca 1: Preparació de la infraestructura d’IoT:
Les activitats d’aquesta tasca estan dirigides a preparar la part tècnica i informàtica referent a la recollida de dades i la posterior recepció i presentació de resultats.
Tasca 2: Identificació de patrons de consum:
Realitzar les demostracions en granges amb diversos perfils i provar de determinar si hi ha algun factor que sigui rellevant en la implementació d’aquest tipus de sensors.
Tasca 3: Seguiment de les proves de camp:
Entrevistes amb el responsable de les granges participants i tractament de temes de confidencialitat de dades.
Tasca 4: Gestió del Projecte: Seguiment i coordinació de totes les tasques i accions del projecte.
Tasca 5: Disseminació de resultats